Mijn drive

Singing, Connecting

‘Singing, Connecting’ (zingen, verbinden), het zijn twee woorden die heel dicht bij me liggen. Ze vatten kort samen wat mij drijft en wat ik beoog te bereiken met de verschillende dingen die ik doe. Als zanger, zang- en pianocoach, socioloog, dirigent, privé. Mensen bereiken, raken en verbinden, onder andere door geweldige muziek. Ik probeer het uit te leggen aan de hand van een afbeelding!


Deze afbeelding laat best een prima manier van leven zien, daar zal ik niets (misschien een beetje) aan af doen. Toch heb ik persoonlijk moeite met het principe van werken om te kunnen consumeren, en daardoor te kunnen leven. En dan vooral: hoe veel méér je kunt consumeren, hoe gelukkiger je bent.

Deze dingen zorgen volgens mij voor een manier van leven waarin we vaak de connectie met onze directe sociale omgeving, met de natuur en met onszelf een beetje vergeten. We vliegen maar door in de vaart der volkeren. Dat is niet goed voor ons, niet voor anderen en niet voor het milieu.


Ik zal zeker niet zeggen dat dit precies zo geldt voor alle mensen. En al helemaal niet dat ik hier zelf volledig aan voorbij ga, en dat ik de waarheid in pacht heb. Maar ik probeer in mijn leven en werk niet teveel gericht te zijn op consumeren, maar meer op connectie en verbinding. We moeten het op deze aarde met elkaar uithouden, en ik ben er van overtuigd dat dit prachtig en verrijkend kan zijn, als we ‘elkaar iets gunnen’. Laten we oog hebben voor elkaar en ons niet laten verblinden door een race naar ‘meer, meer, meer’.

“Mijn drive is dus om mensen te verbinden, door middel van zang en prachtige muziek!”

Dit is zeker niet bedoeld als moralistisch betoog, maar meer om in een aantal overwegingen te laten zien wat mij drijft. Daarom ben ik sociologie gaan studeren (ik noem het even de ‘studie van sociale connecties’) en later conservatorium gaan doen (om via muziek mensen te bereiken en verbinden). Mijn drive is dus om mensen te verbinden, door middel van zang en prachtige muziek! Als afsluiting van mijn bachelor sociologie heb ik een onderzoek gedaan naar de relatie tussen muziek en sociaal vertrouwen. Mijn begeleider en beoordelaar zei bij de diploma-uitreiking: ‘Ik ben er van overtuigd dat je een uitstekende zingende socioloog of sociologische zanger zult worden’. Ik hoop beide opleidingen te gebruiken op een betekenisvolle manier.

———“Mijn drive is om mensen te verbinden, door middel van zang en prachtige muziek!”


Persoonlijk

Om een klein inkijkje te geven in mijn privéleven en wat persoonlijk belangrijk voor mij is, hierbij een aantal kernelementen:


> Ouders: Ik ben heel blij met ze (-:

> Vrienden, familie, mijn pleegzus

> Geloof: al vanaf dat ik kind was is voor mij het geloof in God en het vertrouwen dat Hij goed is erg belangrijk voor me

> Scandinavië: ik ben een enorme fan van Scandinavië: in het bijzonder Zweden. Rust, uitgestrekte natuur (zie foto), gemoedelijkheid en natuurlijk IKEA

> Maaltijden: ik houd enorm van samen tafelen, ‘mooie’ smaken en gezelligheid

> Antoni Gaudí: ik heb een grote fascinatie voor wat deze architect creëert

> Nachtwacht: als ik de Nachtwacht van Rembrandt van Rijn zie houd ik het niet droog